Ovo je najlakši, najzabavniji i najsmješniji način da u par minuta od jedne normalne osobe (ili neke slavne osobe, što ćemo mi koristiti u ovom slučaju) načinite čudovište, vanzemaljca ili što god već hoćete; ovdje je samo u pitanju vaša kreativnost. Ako možda se osjećate bijesno i ljuto na nekoga, i još imate njegovu/njezinu sliku, SLUČAJNO na vašem kompjuteru, vrijeme je za zabavu. Pa, počnimo!

Za početak, ako nemate Liquify Filter, nećete moći dalje raditi jer je on ključan za sve ovo. Ja koristim Photoshop CS, mada mislim da Liquify-a ima i na starijim verzijama. Samo provjerite imate li ga izlistanog u Filterima.
Ako imate, krenimo na zabavu!

Korak 1:
Odaberite sliku. Najbolje je uzeti sliku gdje se točno vidi prikaz nečije glave, jer cemo uglavnom na njoj raditi, mada se i tijelo uvijek može mijenjati. Za ovaj tutorijal ja sam uzeo sliku Alysse Milano.Korak 2:
Ujedno i glavni korak. Otvorite sliku u Photoshopu i idite na Filter > Liquify. I sada, da vas upoznam za glavna tri "alata" koji su najbitnije ovdje. Evo slike, a vi otvorite isto ovaj prozorčić pa promotrite...Bloat Tool služi sa širenje nekog određenog dijela kojeg ste odabrali i za povećavanje. Pucker Tool djeluje suprotno; on smanjuje odabrane dijelove i sužuje ih, dok Twirl Tool jednostavno zaokreće određene dijelove tzv. Twirl... baš kao vir na površini vode. Ima i drugih malih „alata“ ali mi cemo se sada služiti ovima... i evo ga, slijedi glavni dio.

Krenimo prvo od očiju. Evo, ja cu u ovom slucaju njoj povecati oci. Znaci, za to ce mi posluziti Bloat Tool. Ali, ako vam vec nadolazi inspiracija za stvaranje cudovista, slobodno mozete ili odabrati Pucker Tool pa smanjiti oci da budu kao male tockice ili sl... ali za oci je inace najbolje da ih napravimo gigantskima! Sa desne strane, otprilike odaberite velicinu Brusha oko 55, Brush Densitiy oko 85 B-Pressure 100 i Brush Rate oko 66. Sada postavite „kružić“i znad njezinog oka. I to neka središte vaše kružnice (kružića bude njena zjenica. I uprite lijevim klikom miša, ali držite! Nemojte samo na jedan trenutak uprijeti nego držite i vidjet ćete, oko se povećava!Naravno, kad vi budete smatrali da je dosta nemojte više „držati klik“. Možete to i učiniti s drugim okom, mada sam ja u ovom slučaju uzeo Pucker Tool i smanjio joj ga. Princip je isti, samo držite malo duže vrijeme i vidjet ćete da se smanjuje. Zatim, možete uzeti Twirl Tool i staviti opet iznad njezinog oka koje je sad smanjeno i opet držati malo duže vrijeme dok se oko ne zarotira! Nos... što ćemo sa njim? Prvo, gledajmo usne da se možemo orijentirati za nos. Inače, ako se osoba nasmiješila i pokazala svoje sobe, tada je najbolje povećati usta Bloat Toolom jer nakon toga izgledaju kao magarac! :) Ako nisu pokazali, kao u slučaju s Alyssom, onda ćemo ih smanjiti Pucker Toolom. I zbog toga je najbolje da povećamo NOS, a smanjimo USNE! Znači, Bloat Tool za nos, a Pucker Tool za usne. Naravno, ne mora to središte kružića biti točno na središtu usana ili nosa, stavite ga ondje gdje mislite da vam najviše paše.

Nakon što sam joj povećao nos, uzeo sam Twirl Tool i malčice ga zarotirao, jednu nosnicu sam malo povukao prema dole, a jednu prema gore. Kako? Tako što dok držite klik, vi možete malo pomjeriti kružić i odabrani se dio pomakne također! Sa usnama sam isto malo to uradio, a njezin vrat sam malo suzio koristeći Pucker Tool ali ovaj put sa Brush Rate 100! I eto, to je to! Naravno, ovdje nije kraj! Ovo je samo osnova! Dalje, radite što hoćete, obojite joj kožu u zelenu, kosu joj obojite u bijelo, što vam god padne na pamet! I evo, ja sam na kraju dobio ovo...