Sezona trkanja na brdskim stazama počinje poslednjeg vikenda aprila, i to na novoj stazi u Novom Pazaru. Trka nosi zvanično ime „Đurđevi Stupovi“, jer staza dužine 2.670 metara, visinske razlike između starta i cilja od 150 metara, u prelepom prirodnom okruženju, vodi od Novog Pazara ka starovekovnom manastiru. Zbog dužine staze, voziće se po tri vožnje i u subotu, ali i u nedelju, jer uvodna trka Šampionata Srbije ima dupli program.

Zahvaljujući opštinskim čelnicima i gradonačelniku, Nihadu Biševcu, građani Pazara uživaće u bogatom sportskom programu. Osim toga, servisno parkište biće smešteno na gradskom setalištu, pa će svi građani i zaljubljenici u automobile moći iz blizine da razgledaju trkačke sprave.

Posebnu draž trci daje činjenica da će posle dužeg niza godina za takmičare biti obezbeđene bogate novčane nagrade. Odlukom organizatora, novi rekorder staze, ali i ekipno najbolji klub, biće bogatiji za 500 evra dinarske protivvrednosti! Gest vredan posebne pažnje i motiv više za sve takmičare da daju sve od sebe u pohodu na rekord.

info:SAKSS