Nakon godišnjih odmora i letnje pauze, najbolji automobilisti Srbije (i ne samo Srbije) vraćaju se na stazu, raspoloženi i željni novih izazova i borbi. U Organizaciji Auto moto saveza Srbije i Sportskog auto i karting saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Grada Beograda, u subotu i nedelju, 26. i 27. avgusta, na legendarnom beogradskom Ušću biće vožena trka koja se, pored Šampionata Srbije i domaćeg Kupa I i II, boduje i za Centralnoevropsku zonu, kao i za Šampionat BiH. Prema prvim najavama, na stazi se očekuje oko 90 takmičara raspoređenih u pet divizija. U Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima (BEOKOM), rečeno nam je da je sve na stazi i oko staze spremno za vikend spektakl, ne samo što se tiče vozača, već i bezbednosti svih gledalaca i aktera.

Osim onog najboljeg što Srbija ima među vozačima, potvrđen je dolazak i 12 vozača iz BiH, a prijave se očekuju i od takmičara iz Hrvatske i Crne Gore. Posebno raduje povratak Zorana Katratovića na domaće staze, u njegovom ručno pravljenom „renou klio“, s kojim je proteklog vikenda trijumfovao na CEZ trci u Slovačkoj. Naš as je zbog tehničkog problema bio sprečen da vozi tamošnju drugu trku, pa će pred svojom publikom na njemu omiljenom Ušću pobedom pokušati da overi titulu CEZ šampiona u klasi D4- 2000!

Trka na Ušću će biti ujedno i peta u domaćoj sezoni, pa će gotovo u svim klasama vozači imati važan zadatak da osvoje što više bodova u borbi za konačni trijumf. Naročito se to odnosi na dve klase „juga“, poznatije kao „mali N“ i „hibrid“, mada je stanje u većim klasama takođe neizvesno. Nakon tehničkog prijema i verifikacije, prvi od dva subotnja zvanična treninga za svih pet divizija počinje u 13.35. U nedelju, 27. avgusta, tačno u 12:00 časova predviđeno je svečano otvaranje, a od 12:10 kreće takmičarski program. Svaka trka broji 22 kruga na stazi dužine 2.325 metara, a 22 vozila je i propusna moć staze.

Ukoliko neko nije u mogućnosti da bude prisutan na i oko staze, AMSS i SAKSS su  ponovo, kao i na prvoj ovogodišnjoj trcu na Ušću, obezbedili direktan prenos! Ljubitelji automobilizma moći će da prate signal uživo na internet stranicama AMSS i SAKSS, kao i na njihovim Youtube kanalima i društenim mrežama. Pored toga, prenos će ići i na televiziji SOS kanal i njihovom „live stream“-u na veb sajtu, ali i na internet prezentaciji nacionalnog servisa RTS!

info:SAKSS